Vidensinformeret ledelse- gode beslutninger i den offentlige sektor

Vidensinformeret ledelse- gode beslutninger i den offentlige sektor
Forfatter: Malene Skov Dinesen
Vare nr. 9788771584639
Udgave/oplag: Ukendt
Udgivelsesår: 2017
2-3 dage

Beskrivelse

Hvad kan være mere vigtigt for lederen end at vide, om de ting, han eller hun beslutter og igangsætter, skaber de effekter og resultater, som var intentionen? Om organisationen bevæger sig i den ønskede retning? Og om de beslutninger, der er blevet truffet, rent faktisk er gode?

VIDENSINFORMERET LEDELSE er et bidrag ind i den offentlige sektors søgen efter, hvordan ledere bruger viden og data til at underbygge og træffe beslutninger, uden at det fører til overstyring og målmylder. Bogen argumenterer for, at lederen har et særligt ansvar for at lade sig informere af viden og giver samtidig grebene til at gøre det. At opbygge og tage vidensinformerede beslutninger er således lederens ansvar:

“Lederen har en helt afgørende rolle i og ansvar for, at der er sammenhæng mellem vision, strategi, indsatser og effekter. At der er mening med de opstillede mål og den data, som skal informere om, hvorvidt de ønskede effekter er opnået. Det er ikke muligt for lederen at uddelegere at stille de rigtige og vigtige spørgsmål, fortolke viden og lave vurderinger. Netop det er lederens opgave. Det er derfor, at lederen har fået titlen ’leder’.”
- citat fra bogen


Pris: DKK 279,00
Studiepris: DKK 251,10 FADL pris: DKK 237,15