Immunologi; 1. udgave

Immunologi; 1. udgave
Forfatter: Christian Kanstrup Holm
Vare nr. 9788777499524
Udgave/oplag: Ukendt
Udgivelsesår: 2017
På lager

Beskrivelse


Vores immunforsvar beskytter os imod infektionssygdomme, der primært forårsages af virus, bakterier, svampe eller parasitter; men ved vævskader spiller immunforsvaret også en vigtig rolle i genopbygningen af det ødelagte væv. De fleste celler og væv i vores krop bidrager i et eller andet omfang til immunforsvaret.

Immunologi er derfor et vigtigt og helt grundlæggende element i forståelsen af moderne medicin, men samtidigt er det et felt der er under rivende udvikling.

Lærebogen Immunologi beskriver de mest centrale elementer af vores immunforsvar og hvordan disse elementer bidrager til at gøre os modstandsdygtige over for infektionssygdomme. Bogen omhandler også de tilfælde, hvor immunforsvaret i sig selv er sygdomsfremkaldende.Bogen består af 21 kapitler, hvor hvert kapitel fokuserer på et specifikt emne. Ud over basisemnerne dækker bogen også over områder som kronisk inflammation, sepsis, børnevaccinationsprogrammet,cancerimmunologi og transplantationsimmunologi.

I hvert kapitel er der relevante figurer der på klart og oplysende vis illustrerer centrale figurer i teksten. Bagerst i bogen findes en udførlig ordforklaring, så det er muligt for den studerende at slå centrale ord og begreber op uden at bruge lang tid.

Immunologi er rettet mod uddannelsen til basislæge og mod en generel forståelse af immunologiskekomponenter og mekanismer, der har betydning for sygdom hos mennesker.


Pris: DKK 500,00
Studiepris: DKK 425,00 FADL pris: DKK 400,00